ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ COMICDOM CON

Δημοσιεύθηκε: 10 Μαρτίου 2015, Συντάκτης: Andreas Pefanis

logoCon2015-300x224

Ο ισπανός δημιουργός Miguel Gallardo και ο Ιρλανδός σκηνοθέτης Christian Kotey είναι οι δυο νέοι καλεσμένοι που ανακοίνωσε χτες το Comicdom Con και τους οποίους θα μπορούν οι επισκέπτες της εκδήλωσης να δουν από κοντά. Συγκεκριμένα στην σελίδα του Comicdom γράφουν.

"Ο σπουδαίος Ισπανός δημιουργός του βραβευμένου graphic novel MARIA AND I, Miguel Gallardo, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην guest list του Comicdom Con Athens 2015, ενώ το πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ ενισχύεται με το extended preview της επερχόμενης ταινίας υπερηρωικής φαντασίας MADE ORDINARY, παρουσία του Ιρλανδού σκηνοθέτη Christian Kotey.

Miguel Gallardo

Ο Miguel Gallardo γεννήθηκε το 1955 στη Λερίδα της Ισπανίας και σπούδασε στο Art and Design Centre Escola Massana της Βαρκελώνης. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα συνδυάζοντας τα comics (ήταν ένας από τους συντελεστές του θρυλικού ισπανικού underground περιοδικού MAKOKI) και την εικονογράφηση.

Εργάζεται συχνά ως εικονογράφος για διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, όπως η LA VANGUARDIA, η EL PAÍS, η HERALD TRIBUNE, οι NEW YORK TIMES, το NEW YORKER και η INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE. Επίσης, έχει συγγράψει, μαζί με τον Angels Ponce, το βιβλίο ¿QUE LE PASA A ESTE NIÑO?, έναν οδηγό για θέματα αναπηρίας που κυκλοφόρησε από την Serres.

Το 2007, εξέδωσε το MARIA AND I, ένα graphic novel που αφηγείται τις ιστορίες και τις περιπέτειες του δημιουργού με την 13χρονη αυτιστική κόρη του. Το βιβλίο βραβεύθηκε με το Premi Nacional de la Generalitat, το 2008, στην κατηγορία των comics. Το 2009, προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ MARIA AND I, το οποίο ήταν βασισμένο στο βιβλίο.

Αυτη την εποχή, ο Miguel αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του διδάσκοντας όλα όσα έμαθε μέσα από την εμπειρία του με την κόρη του, Μαρία, επικεντρώνοντας κυρίως στην επικοινωνία.

Ο Miguel Gallardo επισκέπτεται το Comicdom Con Athens 2015 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες.

MADE ORDINARY – Extended Preview

(Κυριακή 26 Απριλίου, 17:00, Θέατρο)

Η Rising Films παρουσιάζει με υπερηφάνεια το ειδικό εκτεταμένο preview του MADE ORDINARY, μιας δραματικής ταινίας υπερηρωικής φαντασίας, που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία μιας εναλλακτικής πραγματικότητας.

Σε σκηνοθεσία του Christian Kotey και σενάριο του Ronan O’Flaherty, το MADE ORDINARY είναι η ιστορία του μεγαλύτερου super villain του κόσμου, Dr. Devastation, ο οποίος έχει βγει από τη φυλακή μετά από 30 χρόνια. Χωρίς δυνάμεις, χωρίς χρήματα και χωρίς συμμάχους, θα πρέπει να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο ο οποίος τον έχει ξεχάσει προ πολλού.

Ο Morgan C. Jones (VIKINGS, THE GUARANTEE) πρωταγωνιστεί σε αυτή τη συγκινητική και ασυνήθιστη προσέγγιση του είδους της επιστημονικής φαντασίας, στο ρόλο του αντι-ήρωα Dr. Devastation. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Christian Kotey της Rising Films (ο οποίος θα βρεθεί στο Comicdom Con Athens 2015 για την προβολή της ταινίας) “Αυτή είναι μια υπερηρωική ιστορία δωσμένη από την οπτική του νικημένου κακού”.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.