COMICDOM CON ATHENS 2016

Δημοσιεύθηκε: 12 Απριλίου 2016, Συντάκτης: Andreas Pefanis

Από την έναρξη του Comicdom Con το 2006 μέχρι σήμερα το Comicworld στηρίζει τις προσπάθειες τις διοργανωτικής ομάδας και δίνουμε δυναμικά το παρόν με το περίπτερο μας! Έτσι και φέτος θα μας βρείτε στην κλασσική μας θέση με ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα της έκθεσης γεμάτα με προιόντα σε τιμές έκπληξη. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπου και οι εκδόσεις μας με καλεσμένους τους καλλιτέχνες που τις φιλοτέχνησαν! 

Mπορείτε να δείτε τις ώρες που θα βρίσκονται οι καλεσμένοι μας για να υπογράφουν τις δημιουργίες τους και των τιμοκατάλογο των εκδόσεων μας στις αναρτημένες φωτογραφίες!


Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εκδήλωσης!


"Από την παρθενική εμφάνισή του, το 2006, μέχρι σήμερα, το Comicdom Con Athens, άλλαξε τα εγχώρια δεδομένα, και παρότι γνώρισε μιμητές, παραμένει το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ comics στην Ελλάδα, και πάντα με ελεύθερη είσοδο, προσελκύοντας στην περσινή 10η διοργάνωσή του, περισσότερους από 12.000 επισκέπτες.

Μπαίνοντας θριαμβευτικά στη δεύτερη δεκαετία του, το Comicdom Con Athens ανανεώνει το ραντεβού του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και επεκτείνεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31).

Συνεχίζοντας την παράδοση διεθνών προσκεκλημένων από όλες τις σχολές της Ένατης Τέχνης (γεωγραφικές και καλλιτεχνικές), η φετινή διοργάνωση έχει ήδη ανακοινώσει τους πέντε πρώτους καλεσμένους της:

> τον Βρετανό Charlie Adlard, επί 12 χρόνια σχεδιαστή του THE WALKING DEAD, της σειράς comics που ενέπνευσε ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα της σύγχρονης pop κουλτούρας και πυροδότησε την παγκόσμια zombie-mania.

> τον Ted Benoit, διάσημο Γάλλο δημιουργό, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με σημαντικά έντυπα, όπως το À SUIVRE και το METAL HURLANT, ενώ είναι και ένας από τους καλλιτέχνες που αναβίωσαν τη θρυλική σειρά του Edgar P. Jacobs, BLAKE & MORTIMER.

> τον Al Ewing, Βρετανό συγγραφέα comics, που αυτή την περίοδο γράφει τους δημοφιλείς τίτλους της Marvel, ULTIMATES, NEW AVENGERS και CONTEST OF CHAMPIONS.

> τον Goran Sudzuka, βραβευμένο με Eisner Award Κροάτη σχεδιαστή comics και εικονογράφο, με συνεργασίες που εκτείνονται από τη γαλλική Delcourt, μέχρι την αμερικανική DC Comics.

> και την Christina Plaka, την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη manga της Γερμανίας, και κάτοχο του πρώτου παγκοσμίως master στις “Σπουδές Manga”.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς και τα έργα τους, στα αντίστοιχα Q&A και signings.

Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης φέτος, ο Tomek, επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2016.

Πέραν της καθιερωμένης διεθνούς έκθεσης comics, εντάσσεται από φέτος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, η ιστορική έκθεση comics και εικονογράφησης Εν Αιθρία, με περισσότερους από 50 καταξιωμένους, αλλά και νέους Έλληνες δημιουργούς, να δίνουν το στίγμα μιας ακμαίας και δημιουργικής καλλιτεχνικής σκηνής.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016 περιλαμβάνει, επίσης, sketch events, προβολές, workshops από διεθνείς και Έλληνες δημιουργούς, παρουσιάσεις νέων τίτλων, bazaar καταστημάτων και εκδοτικών, παιδικό πρόγραμμα, τον υπερ-δημοφιλή Διαγωνισμό Comicdom Cosplay, καθώς και τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς".

Για περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα επισκεφτείτε το
http://comicdom-con.gr/